Najava završne radionice projekta u okviru skupa MIPRO

Objavljeno: 07.05.2019

Nakon četiri godine provedbe, projekt HigherDecision završava u svibnju 2019. godine. Sam projekt i glavni rezultati bit će predstavljeni u okviru 42. skupa MIPRO u Opatiji od 23. do 24. svibnja 2019. godine kroz keynote predavanje, radionicu i niz kratkih predavanja.

U četvrtak, 23. svibnja s početkom u 9:00 sati voditeljica projekta prof. dr. sc. Blaženka Divjak održat će keynote predavanje „Strateško planiranje u visokom obrazovanju“. Voditeljica projekta govorit će o strateškom upravljanju u visokom obrazovanju i o motivaciji za projekt, no i o iskustvima u programskom ugovaranju u Hrvatskoj s naglaskom na novo programsko razdoblje 2018.-2022. te ga postaviti u kontekst Europskog prostora visokog obrazovanja i Europskog istraživačkog prostora. Keynote predavanje će se održati u kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic.

Istoga dana s početkom u 15:00 sati izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i dr. sc. Nikola Kadoić održat će radionicu „Metode za odlučivanje u visokom obrazovanju – primjeri dobre prakse“. Radionica je namijenjena predstavnicima visokih učilišta (VU), upravama VU-a kao donositeljima politika i strateških odluka, voditeljima Zavoda, Katedri, Odjela, nastavnicima i istraživačima, kao i administrativnom osoblju te studentima. U okviru radionice sudionici će se kroz primjere upoznati s najpoznatijom metodom za višekriterijsko odlučivanje Analitički hijerarhijski proces (AHP) i novom metodom SNAP koja je nastala kao jedan od rezultata projekta.

23. i 24. svibnja članovi projektnog tima održat će niz kraćih predavanja kroz koje će predstaviti glavne rezultate projekta:

  • Model difuzije inovacije u visokom obrazovanju, dr. sc. Sanjana Buć
  • Strateški okvir i model zrelosti za pružanje podrške diplomantima u ranom razvoju karijera, doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić
  • Model digitalne zrelosti visokih učilišta, Valentina Đurek, univ. spec. oec.
  • Nova metoda za višekriterijsko odlučivanje u VO, dr. sc. Nikola Kadoić
  • Metodologija praćenja provedbe strateške odluke, izv. prof. dr. sc. Valentina Kirinić
  • Razvoj konceptualnog modela kurikuluma za program otvorenog učenja, Antonia Bralić, mag. oec.
  • Praćenje realizacije Strategija e-učenja, mr. sc. Sandra Kučina Softić

Radionica i predavanja održat će se u dvorani Nava 1 Remisens Hotela Admiral.

Više informacija o programu nalazi se na službenoj stranici skupa MIPRO, a na događaj se možete prijaviti putem ove poveznice.