Održana konferencija „Hrvatski kvalifikacijski okvir: znanje i kreativnost”

Objavljeno: 30.10.2015

U organizaciji Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Republike Hrvatske održana je 22. i 23. listopada 2015. konferencija pod nazivom „Hrvatski kvalifikacijski okvir: znanje i kreativnost” čija je idejna nositeljica voditeljica projekta HigherDecision prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Cilj konferencije bio je upoznati širu javnost s važnim pitanjima za razvoj Republike Hrvatske koja se temelje na poticanju ulaganja u znanje s naglaskom na kreativnost i buduće potrebe tržišta rada. Kroz nekoliko organiziranih panel diskusija i prezentacija raspravljalo se o relevantnim temama kao što su buduće potrebe za ljudskim potencijalima Republike Hrvatske te uloga Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u jasnijem oblikovanju pitanja i odgovora, u tom kontekstu predstavljena je i Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

U posebnom dijelu konferencije koji je bio posvećen mladim istraživačima suradnice projekta HigherDecison predstavile su svoj rad: Katarina Pažur Aničić prezentirala je Plan istraživanja pod naslovom „Strateški okvir i model zrelosti za pružanje podrške diplomantima u ranom razvoju karijera“, a Sanjana Buć istraživački rad „Potencijalni apsorpcijski kapaciteti organizacije u graditeljstvu za prihvaćanje inovacije