Održana radionica „Kako pripremiti studente za izazove tržišta rada?“

Objavljeno: 26.03.2018

Dana 22. ožujka 2018. godine na Fakultetu organizacije i informatike održana je radionica „Kako pripremiti studente za izazove tržišta rada? Samoevaluacija i smjernice za visoka učilišta primjenom modela zrelosti“ Radionicu je vodila dr. sc. Katarina Pažur Aničić, članica projektnog tima, a koja je ujedno i voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) FOI-ja. 

CPSRK je nedavno uvršten među europske primjere dobre prakse suradnje između akademskog i poslovnog sektora u sklopu inicijative University-Business Cooperation koja se provodi od strane Europske komisije. Cilj CPSRK-a je pružiti studentima što bolju podršku prilikom ulaska na tržište rada. Kako bi se to postiglo, CPSRK se neprestano razvija i uči i iz primjera drugih projekta. Na ovoj je radionici sudjelovalo 25 predstavnika visokih učilišta koji su uključeni u aktivnosti podrške studentima prilikom uključivanja na tržište rada te je u okviru radionice korištena aplikacija naziva Maturity model for supporting higher education graduates' early careers koja je nastala u sklopu projekta HigherDecision. Pomoću aplikacije sudionici su mogli procijeniti sposobnosti svog visokog učilišta za pojedine prakse i aktivnosti prema ključnim procesnim područjima sadržanima u modelu zrelosti. Podaci prikupljeni ovom radionicom zasigurno će doprinijeti boljem razumijevanju trenutnog stanja te poslužiti za daljnja istraživanja.

Ova se radionica održala u sklopu aktivnosti Karijeriranje, koja se provodi o okviru projekta SKAZVO - Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja, a koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje s ciljem pružanja potpore visokim učilištima u razvijanju usluge profesionalnog usmjeravanja i održivosti karijernih centara.

Slike s radionice možete pregledati u službenom Flickr albumu Fakulteta organizacije i informatike.