Osnivanje Laboratorija za odlučivanje i Laboratorija za analitike učenja

Objavljeno: 12.06.2017

Kako se u sklopu projekta razvijaju i istražuju nova područja, veoma je bitno osigurati podršku za daljnja istraživanja. Tako je jedan od rezultata projekta osnivanje Laboratorija za odlučivanje i Laboratorija za analitike učenja. 

Na Fakultetu organizacije i informatike već djeluju istraživačke grupe koje se bave analitikama učenja i odlučivanjem. Obje istraživačke grupe aktivno rade na nekoliko projekata te njihovi članovi objavljuju radove iz područja odlučivanja i analitika učenja, a navedena područja istražuju se i u sklopu ovog projekta. Kako bi se omogućio daljnji rad ovih istraživačkih grupa te unaprijedila njihova istraživanja, s veseljem objavljujemo da je Fakultet donio službene odluke o osnivanju Laboratorija za odlučivanje i Laboratorija za analitike učenja.

Osnovne aktivnosti Laboratorija za odlučivanje bit će istraživanja i razvoj metoda za analizu odluke, istraživanje i razvoj u području kvantitativnih znanosti, istraživanja u području normativne i deskriptivne teorije odlučivanja te uloge IKT-a u podršci odlučivanju, dok će osnovne aktivnosti Laboratorija za analitike učenja biti e-učenje s naglaskom na otvorenom učenju i učenju na daljinu, strateško planiranje i specifični alati i tehnologije za podršku e-učenju.

Odluka o osnivanju Laboratorija značajan je korak za nova istraživanja te će se navedena područja nastaviti razvijati kroz ovaj projekt, ali i po završetku projekta.