U Srcu održana radionica Supporting educators for innovative, open and digital education

Objavljeno: 15.12.2017

U Srcu se 7. i 8. prosinca 2017. godine održala dvodnevna radionica (Peer Learning Activity) naziva Supporting educators for innovative, open and digital education te je ugostila brojne predstavnike ministarstava obrazovanja zemalja EU-a.

Ova se radionica održala u okviru Strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju ET2020 pri Europskoj komisiji, vezano uz tematsku skupinu za digitalne vještine i kompetencije. Ovakve se radionice periodički organiziraju u zemljama članicama EU-a s ciljem razmjene znanja, informacija i primjera dobre prakse. Na zagrebačkoj je radionici sudjelovalo više od 40 predstavnika ministarstava obrazovanja iz 18 zemalja članica EU-a te se raspravljalo o digitalnim vještinama i kompetencijama nastavnika u sustavu visokog obrazovanja, primjeni otvorenih obrazovnih sadržaja u visokom obrazovanju te državnoj potpori unaprijeđenju sustava visokog obrazovanja.

Domaćini radionice bili su Sveučilišni računski centar Srce i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Tako su radionici prisustvovale prof. dr. sc. Blaženka Divjak, voditeljica projekta HigherDecisioin, u funkciji ministrice znanosti i obrazovanja, i mr.sc. Sandra Kučina Softić, članica projekta s bogatim iskustvom u području e-učenja.

Radionici je također pristustvovao vanjski suradnik na projektu HigherDecision, prof. dr. sc. Wim Van Petegem, koji sudionicima predstavio svoja iskustva kroz kratko izlaganje na kraju prvoga dana.

Više informacije i slike s radionice možete pogledati na ovoj poveznici

Naslovna slika preuzeta je s internetskih stranica Srca.