Najava radionice Upotreba LMS aktivnosti i resursa kao aspekt kvalitete e-predmeta

Objavljeno: 25.01.2019

Nakon uspješno održane radionice Analiza upotrebe aktivnosti i resursa sustava za upravljanje učenjem kao aspekta kvalitete e-predmeta u studenom 2017. godine, u veljači će se ponovno održati radionica iste tematike.

Radionicu koja će se održati na Sveučilišnom računskom centru (Srce) 18. veljače 2019. godine s početkom u 9:00 sati i ovoga će puta održati prof. dr. sc. Diana Šimić i Darko Grabar, članovi Laboratorija za analitiku učenja i akademsku analitiku, a sama radionica ima sljedeće ciljeve:

  1. Upoznati sudionike s Q-sortom kao metodom za
    1. identificiranje različitih profila stavova i
    2. izbor čestica / elemenata mjernog instrumenta.
  2. Kroz praktičan primjer provedbe Q-sorta upotrebom online aplikacije prikazati kako metoda funkcionira u praksi.
  3. Prikupiti podatke o stavovima relevantne skupine ispitanika s iskustvom u dizajnu e‑predmeta/korištenju sustava za e-učenje o prikladnosti podataka o e-predmetima koje je moguće automatski prikupljati iz LMS sustava Moodle za vrednovanje karakteristika e‑predmeta.

Predviđeno trajanje radionice je do 13:00 sati. 

Na radionici će se koristiti aplikacija FlashQ Christiana Hackerta. Bit će prikazani primjeri analize podataka korištenjem statističkog okruženja R s integriranim razvojnim okruženjem RStudio te paketima qmethod i psychometric. Poželjno predznanje: poznavanje LMS-a Moodle, praktično iskustvo u razvoju e-predmeta i/ili primjeni LMS-a u vlastitoj nastavi.

Prijaviti se možete na ovoj poveznici: http://higherdecision.foi.hr/hr/radionica/upotreba-lms-aktivnosti-i-resursa-kao-aspekt-kvalitete-e-predmeta

Više informacija o radionici iz 2017. godine možete pronaći na ovoj poveznici.