Održana završna radionica projekta HigherDecision

Objavljeno: 31.05.2019

U periodu od 23. do 24. svibnja u Opatiji se održao 42. skup MIPRO u okviru kojeg je održana završna radionica projekta HigherDecision.

Članovi projektnog tima okupili su se u Opatiji kako bi predstavili rezultate projekta u okviru jedne od najbitnijih domaćih znanstvenih konferencija. Ova konferencija godišnje okupi preko 1000 domaćih  inozemnih sudionika iz različitih područja.

Projekt i rezultati su predstavljeni kroz tri segmenta: keynote predavanje, radionicu i niz predavanja.

Voditeljica projekta, ujedno i ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak u četvrtak 23. svibnja održala je keynote predavanje Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti. U okviru svog predavanja voditeljica je govorila o motivaciji za pokretanje projekta HigherDecision, no osvrnula se i na važnost strateškog planiranja u visokom obrazovanju iz pozicije ministrice te je govorila o programskim ugovorima i o hrvatskom visokom obrazovanju u globalnoj perspektivi.

U četvrtak je također održana i radionica Metode za odlučivanje u visokom obrazovanju – primjeri dobre prakse koju su vodili izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i dr. sc. Nikola Kadoić. U prvom dijelu radionice izv. prof. Begičević Ređep predstavila je metode za odlučivanje te kako ih upotrijebiti da bi se dobili optimalni rezultati, a dr. sc. Kadoić je sudionike radionice vodio kroz praktičan primjer odlučivanja u programu SuperDecicions.

U četvrtak i petak je održan niz predavanja koja su usko vezana uz rezultate projekta, a održana su sljedeća predavanja: Model difuzije inovacije u visokom obrazovanju Sanjane Buć, Strateški okvir i model zrelosti za pružanje podrške diplomantima u ranom razvoju karijera Katarine Pažur Aničić, Nova metoda za višekriterijsko odlučivanje u VO Nikole Kadoića, Metodologija praćenja provedbe strateške odluke Valentine Kirinić, Razvoj konceptualnog modela kurikuluma za program otvorenog učenja Antonije Bralić i Praćenje realizacije Strategija e-učenja Sandre Kučina Softić.

Projekt je također bio predstavljen kroz postere koji su bili izloženi u izložbenom prostoru Grand hotela Adriatic tijekom skupa MIPRO.

Više informacija o skupu MIRPO dostupno je na službenoj internetskoj stranici skupa, a slike i materijale s radionice možete pregledati na ovoj poveznici, odn na stranici Radionica 2019.